En värderingsfri sommar

Sommaren

En värderingsfri sommar

Häromdagen kom min hyresvärd ut i trädgården när jag och min yngsta dotter spelade badminton.
– Vem vinner? Frågar han.
– Ingen, vi tävlar inte. Vi försöker bara få så många bollar mellan oss som möjligt.
– Hur många har ni klarat hittills då?
– Vet inte. Vi räknar inte! Svarar jag glatt.

Jag tänker ofta på hur skönt det skulle vara för mig, och för andra, om vi klarade att leva lite mer värderingsfritt – med det menar jag verkligen inte att vi inte ska ha värderingar som vi lever efter. Att ha tydliga värderingar som ledstång i livet tror jag är superviktigt för att man ska känna harmoni och meningsfullhet i sitt liv. Med värderingsfritt menar jag i detta fall att vi ska sluta upp med att värdera allt vi, och andra gör hela tiden. Det där var fult, eller fint, eller det där var dåligt eller bra. Exempelvis:
– Det gick så dåligt när jag sprang sist, för det gjorde ont i knät.
– Gick det dåligt!? Du hade ont i knät. Din kropp bar dig så gott den kunde. Hoppas att du inte missbrukade den.

Eller:
– Vilket fult väder!
– Är det? Himlen är böljande grå och vattnet strilar.

Ja, ni fattar. Jag ÄR (varken bra eller dålig. Dagen ÄR (varken fin eller ful). Ett accepterande förhållningssätt till sig själv, andra och livet i stort, är ofta hjälpsamt och skönt.

Avslutar med tips om gratis lyckopiller för dig som bor i Karlstad med omnejd: Karlstad kommuns Sommargympa 2016.

Hoppas att ni får en sommar i varsevarande <3