Den gamla hederliga fördelar- och nackdelarlistan

Jag skulle vilja använda det här utrymmet för att slå ett slag för den gamla hederliga fördelar- och nackdelarlistan. På sista tiden har jag märkt att jag ganska ofta föreslår människor i min omgivning att göra en sådan här lista. För dig som inte har testat kan jag berätta att innan man har gjort listan så brukar det oftast kännas som att man har en ganska bra bild av vad det man står inför innebär. Men det är förvånande vilket perspektiv man kan få på det hela bara man lyfter ut sina tankar ur huvudet. Om du inte har provat tidigare – prova nu! Om du har provat förut – prova igen!

Om vi säger att du exempelvis står inför valet att ta tjänstledigt och börja plugga så behöver du göra två listor med för-och nackdelar. Den ena listan skriver du ned alla för-och nackdelar med att börja plugga och på den andra alla för-och nackdelar med att stanna kvar på jobbet. Det är viktigt att du är öppensinnad när du gör det här och tar med både stort och smått. Gör gärna dina listor tillsammans med någon annan. Andra människor kan oftast bidra med saker du själv aldrig skulle komma på.

När du är klar och har dessa listor framför dig så kommer troligtvis beslutet vara lättare att ta än innan, plus att kanske även huvudet blir lite lättare.

Lycka till!