Teamutveckling

Teamutveckling

Målgrupp
Teamutvecklingen vänder sig till alla arbetsgrupper som behöver fungera och prestera tillsammans som ett team. Till exempel är ledningsgruppen en arbetsgrupp som alltid och i alla organisationer ska göra det.  Andra arbetsgrupper där man tror att utbyte mellan individer stärker resultatet är också hjälpta av att utvecklas som team.

Upplägg
Arbetsgruppen inklusive chefen arbetar tillsammans i en styrd process. Huvudsakligen arbetar man med uppgifter som skapar tillit, förståelse och trygghet. Mot slutet av processen konkretiserar man de nya insikterna man tillägnat sig i en gemensam och för varje unikt arbetslag verklig arbetsuppgift.

Arbetet sker i träffar på internat, med hemuppgifter däremellan. I mellantiden har varje medarbetare individuella träffar med KBT-terapeut för att möta sina egna utmaningar i den gemensamma processen.

Resultat
Deltagarna får uppleva en personlig utveckling som de har med sig resten av livet. Arbetsgruppen blir kompetent att själv fortsätta att utvecklas tillsammans, och att ta emot nya gruppmedlemmar in i ett utvecklande klimat. Chefen får ett nytt läge där hen kan lyfta blicken från det operativa till det strategiska.

Metodik
Den gemensamma processen följer en metod som är utarbetad av Försvarshögskolan och har Susan Wheelans IMGD, Integrated Model of Group Development, som vetenskaplig bas.

De individuella samtalen följer KBT, Kognitiv Beteendeterapi, som metod.

Processledare
Processen genomförs av två processledare, där den ena är ansvarig för gruppens och den andra för individernas utvecklingsprocesser.

I teamutvecklingsprocesserna samarbetar jag med Mats Lundqvist på Next Level och,  Erica Karnbrink på Ditt Ledarskap som du kan läsa mer om här.

Om mig kan du läsa mer här.

Tveka inte att höra av dig till mig på synnove@dinutveckling.eu eller på 0733-45 96 85 om du har några frågor!