WALKABOUT

fjallen

WALKABOUT
I Australien har ursprungsbefolkningen gett sig ut i öknen på en vistelse som ibland kan vara i flera veckor – en rit de går igenom för att bli vuxna. Vi har hämtat inspiration från det i kursen som vi erbjuder nedan. Där får du både gå långt in i dig själv och högt upp på fjället och se ut över vidderna.

Vi erbjuder dig möjlighet till återhämtning genom samtal, yoga och rörelse i en stillsam och vacker fjällmiljö. Du får träna dig på att ha ett kärleksfullt och accepterande förhållningssätt till dig själv och omvärlden i handling och tanke – inom yoga kallas det ahimsa.

Målet är att du som deltagare ska lämna helgen med insikter och verktyg som gör att du kan ta hand om dig själv på ett bra sätt i din vardag – direkt och i resten av ditt liv. Vi utgår ifrån yogafilosofins grunder, och från forskningen inom den kognitiva Beteendeterapin.

Vi kommer att blanda teori, praktiska övningar, samtal i grupp, yoga och vandring eller löpning. Om vädret tillåter kommer att vi att göra detta så mycket som möjligt i den vackra fjällmiljö vi kommer att befinna oss i.

Detta ingår:
Del i dubbelrum 3 dygn
Sänglinnen & handdukar
Tillgång till bastu & litet gym
Egentid
Teori, praktiska övningar & samtal
3 Frukostbuffé
3 Lunch
3 tre-rätters middagsbuffé
6 Yogaklasser
2 Guidade vandringar/ löpturer till fjälls
Pris: 6.420 kr p.p. (enkelrumstillägg tillkommer)

Program
Dag 1 em ankomst:
16.00 Välkomnande
Presentation
Yoga
18.30 Middag
Kvällspromenad för de som vill

Dag 2:
7.30 Morgonyoga
8.30 Frukost
9.30 Vilka är vi människor och vad styr våra behov ? – Kärleksfullt och accepterande förhållningssätt i tanke och handling.
Yoga som filosofi och verktyg – Ahimsa
12.30 Lunch
Yoga & vandring/löpning med fokus på kärleksfullt och accepterande förhållningssätt.
Gemensam reflektion
18.30 Middag
Gemenskap och samtal i ”grillstugan”

Dag 3:
7.30 Morgonyoga
8.30 Frukost
Kamp och flykt (Kampen mellan belöning och stress, vila och aktivitet). Vad säger lyckoforskningen? Vi lär oss mer om andningens verkan i kroppen och tränar oss på att andas.
12.30 Lunch
Yoga & vandring/löpning med fokus på andning (och kärleksfullt och accepterande förhållningssätt).
Gemensam reflektion
18.30 Middag

Dag 4 fm
7.30 Frukost
Självreflektion och sammanfattning. Vad tar jag med mig härifrån?
Avreseyoga
12.00 Lunch
Avresa

Praktisk information:
Du behöver inte ha några förkunskaper eller tidigare erfarenheter varken vad gäller vandring (och du behöver inte kunna springa) eller yoga. Du väljer själv hur mycket du delar med dig av i gruppsamtalen. Det är den egna reflektionen som är viktigast. Det tillför naturligtvis ett stort värde att få ta del av andras tankar och erfarenheter och vi kommer att sträva efter att skapa öppenhet i gruppen

Eftersom att vi kommer att vara ute i naturen så mycket som möjligt så är det bra att ha med varma och vädertåliga kläder samt ett par vattentäta sköna stövlar eller kängor. Förutom utekläder så är det bra om du har med mjuka, kläder som du kan röra dig fritt i till yogan.

Väl mött!

Vi som bjuder in till detta är:
Katarina Järverup Frisk  – certifierad yogalärare i tradition av T Krishnamacharya. Vill du veta mer kontakta Katarina tfn 070-2026362, katarina.jarverup@icloud.com. Läs mer om Katarina här.

Synnöve Orebjörk – Kognitiv beteendeterapeut och handledare inom Utvecklande Ledarskap. Vill du läsa mer om mig kan du göra det här. Du kan nå mig på 0733-459685 eller synnove@dinutveckling.eu.

Om du vill läsa mer om Bruksvallsliden kan du göra det här.